Wat is de visie van imec City of Things? Twee experten aan het woord.

Bijna drie jaar geleden zag imec City of Things het levenslicht in Antwerpen. Van het flooding project tot slimme verlichting: er werden al flink wat projecten gelanceerd om de lokale samenleving slimmer en aangenamer te maken. Maar welke visie schuilt achter het initiatief? En wat zijn de ambities? We vroegen het aan imec City of Things Director Jan Adriaenssens en Vice President Smart Cities John Baekelmans.  

Maatschappelijk verhaal van cocreatie

Enthousiasme, maar ook uitdagingen

Aandachtspunten

Van ambities naar uitvoering

Jan Adriaenssens is directeur van City of Things bij imec. Hij is gefascineerd door de rol van technologie in, en de impact ervan op, de maatschappij. 

Jan studeerde wiskunde in Antwerpen en filosofie in Londen. Hij deed beleidservaring op als senior onderzoeker bij de Vlaamse Raad voor Wetenschap en Innovatie, en werkte vervolgens op het kabinet van de Vlaamse minister van Innovatie, eerst als raadgever en daarna als adjunct-kabinetschef. Vervolgens werkte Jan bij het onderzoekscentrum iMinds (dat in oktober 2016 fuseerde met imec): eerst directeur Strategy & Innovation, en vervolgens vice-president Policy & Society.

John Baekelmans is Managing Director & Vice President bij imec. Als Managing Director voor imec Nederland heeft hij de algemene bedrijfsleiding en operationele verantwoordelijkheid. Imec NL ontwikkelt technologieën voor draadloze autonome sensoren, innovatieve gezondheidsoplossingen en flexibele elektronica in een open innovatieomgeving en in gespecialiseerde onderzoekstrajecten. 

Voor hij bij imec in dienst trad, werkte John 21 jaar bij Cisco, waar hij wereldwijd diverse leidinggevende functies bekleedde in de departementen Engineering, Services en M&A. Hij was er o.a. auteur van verschillende Amerikaanse en Europese patenten. John was ook medeoprichter van Fifthplay, een Belgische start-up op het domein van slimme woningen en gebouwen. Voor hij aan de slag ging bij Cisco was John bij Siemens betrokken bij het ontwerpen, toepassen en gebruiken van grote PBX-netwerken. 

John behaalde een masterdiploma computerwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en is een Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE). 

Deel deze pagina op

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over. Lees ook ons privacy statement. Sommige inhoud (video's, iframes, formulieren,...) op deze website zal pas zichtbaar zijn na het accepteren van de cookies.