Hoe verloopt het City of Things Flooding project? Een blik achter de schermen.

Dat in Antwerpen een enorme opportuniteit lag bij het stroomlijnen van de processen bij overstromingsgevaar, was zo klaar als pompwater.  Imec City of Things heeft dan ook met veel enthousiasme het Flooding project uitgerold. Waarom Vice President John Baekelmans zich hier met plezier achter schaarde? En wat de eerste resultaten zijn van het project? Dat kan je hier ontdekken! 

John Baekelmans is Managing Director & Vice President bij imec. Als Managing Director voor imec Nederland heeft hij de algemene bedrijfsleiding en operationele verantwoordelijkheid. Imec NL ontwikkelt technologieën voor draadloze autonome sensoren, innovatieve gezondheidsoplossingen en flexibele elektronica in een open innovatieomgeving en in gespecialiseerde onderzoekstrajecten. 

Voor hij bij imec in dienst trad, werkte John 21 jaar bij Cisco, waar hij wereldwijd diverse leidinggevende functies bekleedde in de departementen Engineering, Services en M&A. Hij was er o.a. auteur van verschillende Amerikaanse en Europese patenten. John was ook medeoprichter van Fifthplay, een Belgische start-up op het domein van slimme woningen en gebouwen. Voor hij aan de slag ging bij Cisco was John bij Siemens betrokken bij het ontwerpen, toepassen en gebruiken van grote PBX-netwerken. 

John behaalde een masterdiploma computerwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en is een Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE). 

Deel deze pagina op

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over. Lees ook ons privacy statement. Sommige inhoud (video's, iframes, formulieren,...) op deze website zal pas zichtbaar zijn na het accepteren van de cookies.