Samen maken we de stad slimmer.

Met een steeds groeiend netwerk van sensoren en nieuwe technologieën bouwen we elke dag aan een betere stad.

Maak dat mee

Een slimme stad heeft geëngageerde burgers nodig.
Om ideeën aan te reiken, oplossingen te testen en mee te bouwen aan de stad van morgen.

Maakdatmee

Facebook logo

Blijf op de hoogte via Facebook

We vinden het leuk om onze ideeën en plannen in een erg vroeg stadium te delen met geïnteresseerde burgers. De eenvoudigste manier om die nieuwtjes als eerste te weten te komen, is via onze Facebook-groep. Dan krijg je al onze updates gewoon in je news-feed. 

Word lid van imec City of Things op Facebook 

Enkele van onze partners

Orange
Robovision
Telenet
TNO
25
November

Dag Van de Wetenschap 2018 #DVDW2018

Kun jij nog zonder wetenschap? Zonder wetenschap sta je in je blootje! Snel even douchen, een koffietje drinken, de kinderen met de auto naar school brengen, je e-mails lezen ... Dat wordt lastig zonder wetenschap. Tijdens De Dag van de Wetenschap op zondag 25 november 2018 ontdek je hoe wetenschap en technologie je dagelijks leven bepalen. Enthousiaste wetenschappers uit tal van bedrijven, universiteiten, hogescholen, musea, doe-centra, sterrenwachten en onderzoeksinstellingen bewijzen het je graag aan de hand van verrassende demonstraties, boeiende verhalen én leuke experimenten. Want niet alleen is alles wetenschap, iedereen is ook wetenschapper. Zeker op de Dag van de Wetenschap!

Meer info

29
November

Trefdag Digitaal Vlaanderen 2018 #TDV18

Dit jaar vindt de Trefdag van Informatie Vlaanderen plaats op donderdag 29 november 2018 in het ICC in Gent. Omdat de focus op de digitale overheid ligt, krijgt de trefdag een nieuwe naam: Trefdag Digitaal Vlaanderen (#TDV18).

De klemtoon ligt dit jaar op de opdracht van Informatie Vlaanderen: het digitaliseren van de overheid om zo de dienstverlening naar burgers, bedrijven en andere (overheids)organisaties vlotter te laten verlopen. Je schrijft je in vanaf dinsdag 4 september 2018.

Meer info 

Deze website maakt gebruik van cookies met als enige doel het analyseren van surfgedrag, zonder enige commerciële insteek. Lees er hier meer over. Lees ook ons privacy statement. Sommige inhoud (video's, iframes, formulieren,...) op deze website zal pas zichtbaar zijn na het accepteren van de cookies.